Işık Plastik, Ug Plast Inc.’i Satın Aldı

İSTANBUL- Işık Plastik, dünyanın önde gelen polipropilen ve polikarbonat levha üreticisi Ug Oil Plast'ın ana hissedarı Shamil Berdiev'den Ug Plastik A.Ş.'nin tüm tedavüldeki hisselerini satın aldı.

Işık Plastik, termoform gıda ambalaj ürünleri, masterbatch&compound ve endüstriyel plastik levha ürünlerinde Türkiye'nin lider üreticisidir. Işık Plastik, 2 milyon yatırımcının katılımıyla halka arz olmuş ve Ocak 2021'de İstanbul borsasında işlem görmeye başlamıştır. Işık Plastik, toplam 28.000 m2 kapalı alana sahip iki üretim tesisinde yıllık 65.000 ton üretim kapasitesi ile Türkiye Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet göstermektedir.

Işık Plastik CEO'su Abdullah Çeker, “2016 yılında Sirius Plastic LLC'yi satın alarak ABD pazarına girdik ve zamanla müşterilerimizin güvenilir bir ortağı haline geldik. Ug Plast A.Ş. işlemini takiben hem tedarik sürelerini kısaltıp hem de maliyet avantajı sağlayacak, yeni bir müşteri kitlesi edinmiş olacağız. ABD plastik levha pazarında önemli bir oyuncu olmayı dört gözle bekliyoruz.”

Ug Plast, ürünlerini US Plast markası altında satmaktadır. Yapı marketleri, otomotiv, aydınlatma, grafik , tarım, sağlık, ulaşım, elektrikli ve elektronik ekipman, inşaat, ambalaj , makine ve güvenlik camı pazarları dahil olmak üzere çeşitli pazarlar ve kullanımlar için çok duvarlı polipropilen , çok duvarlı ve solid polikarbonat levhalar üretmektedir. Ug Plast, York, PA'da yıllık 11.500 ton üretim kapasitesine sahip 8.000 m²'lik bir üretim tesisine sahiptir.

Işık Plastik hakkında ; 1988 yılında kurulan Işık Plastik, gıda ambalaj ürünleri, masterbatch&compound ve endüstriyel plastik levha ürünlerinde Türkiye'nin lider üreticisidir. Işık Plastik'in hisseleri Ocak 2021'den itibaren Borsa İstanbul'da işlem görmektedir. Işık Plastik, yıllık 65.000 ton üretim kapasitesine sahip Türkiye Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde toplam 28.000 m2 kapalı alana sahip iki üretim tesisi işletmektedir. Daha fazla bilgi için lütfen ziyaret edin https://www.isikplastik.com

Ug Plast hakkında ; 2017 yılında bir New Jersey şirketi olarak kurulan Ug Plast, ürünlerini US Plast markası altında satmaktadır. Yapi marketleri, otomotiv, aydınlatma, grafik, tarım, sağlık, ulaşım, elektrikli ve elektronik ekipman, inşaat, ambalaj, makine ve güvenlik camı pazarları dahil olmak üzere çeşitli pazarlar ve kullanımlar için çok duvarlı polipropilen , çok duvarlı ve solid polikarbonat levhalar üretmektedir. Ug Plast, York, PA'da yıllık 11.500 ton üretim kapasitesine sahip 8.000 m²'lik bir üretim tesisine sahiptir. Daha fazla bilgi için lütfen ziyaret edin https://usplast.com